Stieneke Kamp Blokfluitles

Likewise Muziek

 

Introductie en contact

 

Biografie

 

Individuele lessen

 

Ensemble- en groepslessen

Kom meedoen in groot ensemble

 

Locatie

 

Recente activiteiten

 

Beeld en geluid

 

Agenda

 

De aanschaf van een blokfluit

 

Privacy-verklaring

 

 

engelse vlag English

 

Introduction and contact

 

Biography

 

Individual lessons

 

Ensemble playing and group lessons

Large  recorder group welcomes new members

 

Location

Recente activiteiten

2016 -2018                         

Leerlingenuitvoeringen

Concerten Blokfluitensemble Huismuziek Delft

Blokfluitensemble Haags Hout

Andere activiteiten

 

 

Leerlingenuitvoeringen

 

Op zaterdag 25 november 2017 was er een uitvoering in de Kapelzaal van de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. Een niet zo grote maar heel gezellige ruimte die bijdroeg tot een informele en gemoedelijke sfeer. Met alle deelnemers speelden we een close-harmony versie van ‘Autumn Leaves’ en daarna waren er optredens van solisten en ensembles, waaronder het Blinkerdensemble. Ook hadden de spelers weer voor heerlijke hapjes gezorgd. Het was een fijne middag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 5 maart 2016 was er een uitvoering in de Uniekerk, met als thema De Winter is vergangen. Het grote ensemble van zo’n 70 blokfluitisten speelde een Gavotte van Saint-Saëns, afgewisseld met een thema uit zijn derde symphonie en het themalied ‘de winter is vergangen’. Dit lied keerde in verschillende gedaantes terug in het programma. Ook nu weer werden de solisten begeleid door Frank Venema, klavecimbel en Jan van Thoor, cello. Op beeld en geluid staan geluidsopnames van alle optredens.

 

 

 

 

De uitvoering was weer een feestje, met niet alleen mooie optredens, maar ook heerlijke zelfgemaakte hapjes in de pauze en na afloop.

 

 

 

Concerten Blokfluitensemble Huismuziek Delft

 

Leuk optreden in de kapel van het voormalige St Joris Gasthuis te Delft op 8 september 2018, i.h.k. van Open Monumentendag. We werden heel hartelijk ontvangen en de akoestiek was prachtig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook in 2017 speelde het Blokfluitensemble weer in de Oude Kerk in Delft,  op 7 oktober. Het was weer erg leuk om te doen. We zijn inmiddels goed gewend aan de akoestiek in de kerk. Het speelt daar erg fijn.

 

foto van Adrie Steenbrink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 19 maart 2017 speelde het Blokfluitensemble in Verzorgingshuis Steenvoorde in Rijswijk, dat over een prachtige theaterzaal beschikt. Er werd weer enthousiast meegezongen met de Medley uit ‘Kun je nog zingen’. Heel leuk om te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haags Hout

 

Haags Hout gaf op 20 november 2016 een concert in de Open Hofkerk te Rotterdam met organist Willem Blonk, die ook een stuk met ons meespeelde op de blokfluit.

 

 

                          

Op 12 augustus 2017 speelde Haags Hout in de Oude Kerk te Delft.

 


 

 

 

 

Haags Hout bestaat uit:

Rani van Emmerik

Iris van der Kleij

Carien Stierman

Heleen van der Sijs

Janneke Wubs

           

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenspeldag moderne muziek met Andrew Collis                                                               

 

Een van de leukste activiteiten in het afgelopen cursusjaar (2016) was de dag moderne muziek met de Engelse docent Andrew Collis, in ‘de Zalen’ in Den Haag. ’s Morgens speelde een groep met ver gevorderde spelers o.l.v. Andrew ‘When shall the sun shine’ van Paul Leenhouts en ‘Heavenly Fire’ van Alan Davis. Een groep met gevorderde spelers speelde ‘Joshua’ van Paul Richards en  ‘Monica Perez’ van Gerald Schwertberger. ’s Middags kwamen we samen en speelden we de ‘Capriol Suite’ van Peter Warlock.

Het was een buitengewoon inspirerende dag. De locatie droeg ook bij aan de goede sfeer en dankzij het prachtige weer konden we tussen de middag in de fraaie tuin zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open Samenspelavonden in de Synagoge te Delft

 

Ook in 2018 waren er weer twee zomerse samenspelavonden in de synagoge te Delft. De avonden werden voor de zesde keer gehouden, dus je kunt onderhand spreken van een traditie. De avonden werd georganiseerd door Huismuziek Delft en stonden onder leiding van Stieneke. Amateurmusici van binnen en buiten de vereniging konden meedoen. Beide avonden werden goed bezocht. Naast blokfluitisten deden

er ook violisten, klarinettisten, dwarsfluitisten, een hoboiste, een gambiste en een basklarinettist mee.

 

image027